UPDATE: 'Standard heeft Kawabe binnen, kostenplaatje is anderhalf miljoen euro'

UPDATE: 'Standard heeft Kawabe binnen, kostenplaatje is anderhalf miljoen euro'

07-07-2023 17:44 Laatste update: 17:44
14

Standard wil doorpakken op de transfermarkt, de ploeg van hoofdtrainer Carl Hoefkens, toont nu interesse in de Japanse international Hayao Kawabe. De speler staat momenteel onder contract bij Wolverhampton Wanderers.

Standard is nog op zoek naar een spits en een centrale middenvelder. Met Kawabe hengelt Standard naar een centrale middenvelder. Kawabe staat nog tot 2025 onder contract en volgens transfermarkt heeft de speler een actuele transferwaarde van een kleine drie miljoen. Standard wil de middenvelder definitief overnemen, weet lavenir.

Kawabe speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis bij Grasshopperes Zurich. Hierin wist de middenvelder zestien doelpunten te maken en leverde hij veertien assists af. Kawabe speelde tot dusver vijf interlands namens Japan. 

Update 7/7: De 27-jarige Kawabe kan Standard haast niet meer ontsnappen. Vrijdagmiddag legde de Japanner zijn medische proeven af in Luik, weet Het Laatste Nieuws. Aangezien die gunstig waren, ontbreekt enkel de handtekening op het contract nog om de definitieve overstap te maken van de Wolves. Standard zou anderhalf miljoen euro ophoesten. Kawabe ondertekent een meerjarige verbintenis, al is het niet duidelijk hoe lang die precies zal lopen.