Anderlecht zkt winger: Ghanese diamant, Vitesse-talent Manhoef of vrije krachten

Anderlecht zkt winger: Ghanese diamant, Vitesse-talent Manhoef of vrije krachten

04-07-2023 17:00 Laatste update: 23:00
9

De supporters van RSC Anderlecht verliezen langzaam maar zeker hun geduld. Terwijl de zomerse transfermarkt dezer dagen helemaal losbarst, krijgt hun club voorlopig maar geen nieuwkomer te pakken. Nochtans zou de recordkampioen op liefst zeven posities naar een directe meerwaarde op zoek zijn. VoetbalPrimeur.be overloopt elke van die posities en geeft zelf een lijstje met geschikte kandidaten. In deze vijfde aflevering: een verse centrale flankaanvaller.

François Kamano (vrije speler)
Via SC Bastia en enkele jaren in stijgende lijn bij Bordeaux zocht deze Guineeër in 2020 zijn heil bij Lokomotiv Moskou. In de Russische hoofdstad zou Kamano sindsdien tot een vaste pion uitgroeien, die jaarlijks goed is voor een handvol treffers. Nu is zijn contract daar ten einde gelopen. Op zowat alle aanvallende posities kan hij uit de voeten, maar liefst van al opereert de nu 27-jarige Kamano vanop de linkerflank. Als Anderlecht de jacht wil openen, zal het niet te lang mogen talmen: Trabzonspor heeft hem namelijk ook in het vizier.

Million Manhoef (Vitesse)
Afgelopen seizoen beleefde onze noorderbuur zijn doorbraak. Met negen doelpunten en vijf assists was Manhoef één van de schaarse lichtpuntjes bij het noodlijdende Vitesse. Door een probleem met de overname hangen er donkere wolken boven de club. Daar kan Anderlecht misschien van profiteren. Manhoef zou momenteel zo’n 3,5 miljoen euro waard zijn, dixit Transfermarkt, wat binnen het Brusselse budget past. Linksvoetig, fijnzinnig, efficiënt en amper 21 jaar.

Georges-Kévin Nkoudou (vrije speler)
Ook hij heeft sinds het begin van deze maand even (?) geen werkgever meer. Afgaande op zijn cv zou die status niet al te lang mogen aanslepen: met Olympique Marseille, Tottenham Hotspur en Besiktas staan daar enkele ronkende namen op. Bij die laatste club voetbalde Nkoudou de voorbije drie jaar. Hoewel hij er regelmatig van waarde was, is de interesse voorlopig behoorlijk luw. Enkel Rizespor en enkele Griekse clubs hebben al een lijntje uitgeworpen.

Samuel Ntanda (Sampdoria)
Waarschijnlijk eerder toekomstmateriaal, maar Anderlecht toonde naar verluidt wel al interesse in hem. Ntanda liep tot z’n veertiende rond op Neerpede, waarna hij zijn weg vervolgde in de laars. Bij degradant Samp mocht onze landgenoot op de slotspeeldag van de voorbije Serie A zijn debuut vieren, zij het bijzonder kort. Een verlengd verblijf in Genoa is niet aan de orde. De entourage van Ntanda liet al verstaan dat een terugkeer naar Anderlecht zeker tot de mogelijkheden behoort, zelfs met een doorstart bij de U23.

Ernest Nuamah (Nordsjaelland)
Ondanks zijn jeugdige leeftijd (19) heeft de Ghanees hard van zich laten spreken. In de Superligaen zette hij twaalf keer de netten bol. De linkspoot heeft zijn transferwaarde zo gevoelig opgekrikt. Als paars-wit haar kans wil wagen, zal het dus in de buidel moeten tasten. Jesper Fredberg is daar waarschijnlijk net dat tikkeltje meer toe bereid dankzij zijn Deense connecties. Nuamah beschikt alvast over alle troeven van een moderne flankaanvaller: snelheid, dribbelvaardigheid en scorend vermogen.

Faïz Selemani (KV Kortrijk)
Rondspeuren in eigen land doet Anderlecht ongetwijfeld ook. In dat opzicht zou Selemani zomaar in het scoutingsboekje kunnen staan. Om zijn voetballende kwaliteiten hoeft de smaakmaker van KVK zich allerminst te schamen, maar mentaal heet hij geen al te gemakkelijke jongen te zijn. Daarom haakten onder meer KRC Genk en Standard Luik al af in het recente verleden. Durft Anderlecht het wel aan? Vanuit Saoedi-Arabië wordt hardnekkig aan zijn mouw getrokken.