'Amrabat (ex-Club Brugge) in gesprek met Man Utd, Fiorentina wil alleen verkopen'

'Amrabat (ex-Club Brugge) in gesprek met Man Utd, Fiorentina wil alleen verkopen'

03-07-2023 20:12

Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) is in gesprek met Manchester United over een transfer, weet VoetbalPrimeur. De 26-jarige middenvelder van Fiorentina kan op Old Trafford herenigd worden met Erik ten Hag, met wie hij bij FC Utrecht samenwerkte.

De gesprekken bevinden zich in de oriënterende fase. Van een persoonlijk akkoord is nog geen sprake. Amrabat, die kan rekenen op de nodige belangstelling, gaat zijn opties zorgvuldig afwegen en dan een keuze maken. Fiorentina, waar Amrabat nog tot medio 2024 vastligt, met een optie voor een extra seizoen, staat enkel open voor verkoop. Een verhuur is niet aan de orde.

Amrabat speelt sinds de zomer van 2020 bij Fiorentina en heeft zich in de loop der jaren ontpopt dat steunpilaar. Vooral op het WK in Qatar, waar hij met Marokko vierde werd, maakte hij een ijzersterke indruk. Het afgelopen seizoen speelde Amrabat 49 officiële wedstrijden voor Fiorentina en reikte hij met de Italianen tot de Conference League-finale. Daarin werd nipt verloren van West Ham United.

Mocht Amrabat voor United kiezen, gaat hij opnieuw samenwerken met Ten Hag. Bij Utrecht speelde de middenvelder vijftig wedstrijden onder de huidige United-manager. In 2017 verdiende Amrabat een transfer van Utrecht naar Feyenoord.