Anderlecht zkt. middenvelder(s): hoop op Hezze blijft, anders opties uit JPL

Anderlecht zkt. middenvelder(s): hoop op Hezze blijft, anders opties uit JPL

03-07-2023 12:15 Laatste update: 04-07-2023 11:34
11

De supporters van RSC Anderlecht verliezen langzaam maar zeker hun geduld. Terwijl de zomerse transfermarkt dezer dagen helemaal losbarst, krijgt hun club voorlopig maar geen nieuwkomer te pakken. Nochtans zou de recordkampioen op liefst zeven posities naar een directe meerwaarde op zoek zijn. VoetbalPrimeur.be overloopt elke van die posities en geeft zelf een lijstje met geschikte kandidaten. In deze vierde aflevering: versterking voor het middenveld.

Brecht Dejaegere (Toulouse FC)
Gezien zijn verleden zal ongetwijfeld niet elke Anderlecht-fan warm lopen voor zijn komst, maar objectief bekeken is Dejaegere zeker een piste die het overwegen waard valt. Ervaring, ligt goed in de groep en kan ook gewoon uitstekend voetballen. Naar verluidt is er wel Amerikaanse interesse, dus kort op de bal spelen is de opdracht.

Mohamed Diomande (Nordsjaelland)
Aangezien Fredberg graag in eigen land speurt, zou deze 21-jarige Ivoriaan wel eens op het lijstje kunnen staan. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Diomande nu toch al drieënhalf jaar ervaring in de Deense Superligaen. Een behoorlijk complete middenvelder, die zowel verdedigend als aanvallend zijn steentje bijdraagt. Het productiefste seizoen uit zijn (nog prille) loopbaan opent eventueel deuren naar een transfer.

Santiago Hezze (Huracán)
Stilaan een hoofdrolspeler in een volwaardige soap, maar nu klinkt het als zou de Argentijn tóch op weg zijn naar het Astridpark. Mocht de transfer ook werkelijk rond geraken, zal Anderlecht er wel flink voor betaald hebben. Er wordt gewag gemaakt van een som van acht miljoen euro. Een stevige hap uit het transferbudget, maar Fredberg oordeelt dat deze ‘nieuwe Lucas Biglia’ dat waard is.

Abdelkahar Kadri (KV Kortrijk)
Enkele weken geleden werd hij hardnekkig aan Club Brugge gekoppeld, maar dat dossier lijkt in een windstille zone beland te zijn. Wie weet kan paars-wit de deal wel kapen. Met zijn fijnzinnige voetjes zou Kadri, die vooral na Nieuwjaar een lichtpunt was bij De Kerels, alvast in de traditie van het huis passen.

Stef Peeters (KAS Eupen)
De gouden linkspoot aan de Kehrweg wordt nu al jaren een stap hogerop toegeschreven, maar voorlopig bleek dat telkens ijdele hoop. Is het nu eindelijk zover? Peeters is zeker iemand die de lijnen kan uitzetten op het middenveld en er daarnaast niet voor terugdeinst om de mouwen op te stropen. Bovendien haal je er in één klap een gevaarlijk heerschap bij op stilstaande fases.

Rob Schoofs (KV Mechelen)
Niet alleen alfabetisch benaderen ze elkaar, ook qua spelwijze vallen Peeters en Schoofs in dezelfde categorie. Die laatste is de onvervalste sterkhouder van KV Mechelen. Het voordeel dat Schoofs heeft, is dat hij nog twee jaar jonger is dan zijn gouwgenoot. Toch telt ook deze dartele linksvoeter al bijna dertig lentes. De tijd dringt, met andere woorden.

Adem Zorgane (Sporting Charleroi)
Als uitsmijter nóg eentje uit onze eigen JPL, die eveneens al enkele seizoenen bij de betere middenvelders hoort. Technisch haalt Zorgane het vereiste niveau, hij is voldoende krachtig én in staat om puike statistieken te behalen, door zelf te scoren of anderen daartoe in staat te stellen. Enige vraagteken: kan de Algerijn ook een hoger tempo aan? Dat zou enkel een transfer kunnen uitwijzen.