Oefenmatch blijkt zware dobber voor Red Flames tegen Oranje Leeuwinnen

03-07-2023 08:20 Laatste update: 08:36

Het Belgische vrouwenelftal heeft een flinke nederlaag opgelopen tegen Oranje. De match, die werd gespeeld in het Nederlandse Kerkrade, eindigde in 5-0 in het voordeel van Nederland.

Al na twee minuten spelen was het raak. Lieke Martens was het eindstation na een fraaie aanval: 1-0. Verdediger Stefanie van der Gragt kreeg even later de mogelijkheid om via de stip de 2-0 te maken, maar de inzet van de routinier werd knap gepareerd door de Belgische keeper Nicky Evrard. Niet veel later kreeg Oranje opnieuw een penalty. Aanvoerder Sherida Spitse faalde niet: 2-0. Nog voor rust werd het 3-0. Lineth Beerensteyn, die op het WK de geblesseerde Vivianne Miedema moet doen vergeten, nam de treffer voor haar rekening.

In het tweede bedrijf ging Oranje gewoon door. Victoria Pelova maakte van dichtbij de 4-0, alvorens Katja Snoeijs met een kopbal de 5-0 maakte.

De Red Flames zijn niet geplaatst voor het WK, terwijl Oranje in een volle voorbereiding zat. Dit was de laatste oefenwedstrijd voor Oranje voor het toernooi.