OFFICIEEL: Voormalig Anderlecht-verdediger Magallan trekt naar Mexico

OFFICIEEL: Voormalig Anderlecht-verdediger Magallan trekt naar Mexico

01-07-2023 23:04
1

Lisandro Magallán vervolgt zijn voetballoopbaan bij Pumas UNAM in Mexico. Dat maakte zijn nieuwe werkgever zaterdag bekend via de officiële kanalen. De verdediger, die in het verleden in het shirt van RSC Anderlecht speelde, komt over van het gedegradeerde Elche.

Vooralsnog is niet bekend voor welk bedrag Magallán heeft getekend bij Pumas. Op de clubsite wordt hij aangekondigd als speler met 'uitgebreide ervaring in het professionele voetbal.' 

De 29-jarige Argentijn begon zijn loopbaan bij Estudiantes in zijn thuisland. Vervolgens maakte hij de overstap naar Rosario Central, waarna hij bij Defensa y Justicia bij Boca Juniors terecht kwam. Met de laatstgenoemde Argentijnse topclub won Magallán meerdere prijzen.

In 2019 maakte Magallán een transfer naar Ajax, maar wist daar niet door te breken. Hij werd verhuurd aan Deportivo Alavés, FC Crotone en ook RSC Anderlecht, waar hij ups en downs kende. Uiteindelijk vertrok definitief bij Ajax en ging hij voor een half jaar aan de slag bij FC Elche.