‘De transfer van Trebel kostte Anderlecht in 6,5 jaar tijd, zo’n 20 miljoen euro’

‘De transfer van Trebel kostte Anderlecht in 6,5 jaar tijd, zo’n 20 miljoen euro’

01-07-2023 13:12
25

De transfermarkt is zaterdag officieel geopend. Adrien Trebel is nu officieel geen speler meer van RSC Anderlecht. In Het Nieuwsblad lezen we hoeveel de speler uiteindelijk de club gekost heeft. 

Anderlecht neemt afscheid van een speler wiens salaris nog lange tijd zwaar op de financiën van de club zal drukken. Vooral omdat Trebel een groot deel van zijn tijd buiten de selectie heeft doorgebracht. En hoewel er zich nog geen club heeft gemeld om hem over te nemen, zou hij een koopje kunnen zijn. Dat was hij allerminst voor Anderlecht. 

Trebel had na de contractverlenging in 2018 de pech dat de informatie meteen gelekt werd. Een jaarsalaris van 2,71 miljoen euro was al snel geen geheim meer. Het Nieuwsblad rekent de totaalsom even uit. “De hele Trebel-operatie bij Anderlecht kostte hen zo’n 20 miljoen euro in 6,5 jaar tijd’, lezen we in de krant. 

Het is hoe dan ook veel geld voor een speler die uiteindelijk maar 8.940 minuten of 149 uur meespeelde in officiële matchen. ‘Trebel was daarin goed voor 9 goals en 21 assists, maar in zijn laatste vijf jaar verdiende hij zo’n 7.700 euro per dag, terwijl hij vooral toekeek of moest toekijken’, besluit de krant.