Inter-CEO Marotta over Lukaku: Willen hem niet voor heel hoog bedrag verkopen

Inter-CEO Marotta over Lukaku: "Willen hem niet voor heel hoog bedrag verkopen"

01-07-2023 09:00 Laatste update: 09:20

Het transferspel rondom Romelu Lukaku is in volle gang. Biedingen vanuit Saoedi-Arabië werden in ieder geval afgewezen. Directeur Beppe Marotta van Internazionale gaat in op de toekomst van Lukaku.

De directeur van Inter erkent dat hij Lukaku hoopt te behouden. De 30-jarige Belgische spits werd dit seizoen gehuurd van Chelsea, waar hij weinig toekomst lijkt te hebben. "Maar we moeten niet vergeten dat de huurdeal van vorig jaar tot stand kwam door de vorige eigenaren van Chelsea. De nieuwe clubleiding moet een beslissing nemen over Lukaku en de vraag beantwoorden of hij in hun plannen voorkomt. Is dat niet het geval, dan zal hun strategie ook veranderen", stelt Marotta in gesprek met Sky Italia.

Chelsea betaalde twee jaar geleden liefst 115 miljoen euro voor Lukaku. Marotta weet zeker dat de Rode Duivel nu een stuk goedkoper is. "Het lijkt me duidelijk dat ze hem in het geval van verkoop niet voor een heel hoog bedrag op de markt zullen brengen. Volgens mij is er een bod uit Saoedi-Arabië binnengekomen van vijftig miljoen euro. Dat is nog een groot verschil met het bedrag dat wij toentertijd kregen."

Lukaku speelde afgelopen seizoen 25 wedstrijden voor Internazionale in de Serie A en kwam tot 10 doelpunten.