Anderlecht zkt. rechtsachter, zoals Patris of Siquet

Anderlecht zkt. rechtsachter: Jonge Duivels Patris en Siquet zijn mogelijkheden

28 juni om 19:45
Laatste update: 28 juni om 19:45

De supporters van RSC Anderlecht verliezen langzaam maar zeker hun geduld. Terwijl de zomerse transfermarkt dezer dagen helemaal losbarst, krijgt hun club voorlopig maar geen nieuwkomer te pakken. Nochtans zou de recordkampioen op liefst zeven posities naar een directe meerwaarde op zoek zijn. VoetbalPrimeur.be overloopt elke van die posities en geeft zelf een lijstje met geschikte kandidaten. In deze tweede aflevering: een verse rechtsachter.

César Blackman (DAC)
Met Michael Murillo staat een Panamees op het punt om te vertrekken, dus waarom hem niet vervangen door een … landgenoot? Naar verluidt is Anderlecht al even in gesprek met DAC, de Slowaakse club van deze Blackman. Die was in het afgelopen seizoen goed voor twee doelpunten en vijf assists, wat meteen zijn aanvallende kwaliteiten in de verf zet. Met een marktwaarde van ongeveer een half miljoen euro is de tienvoudige international bovendien best betaalbaar.

Mikkel Desler (Toulouse FC)
Hoewel het Brusselse transferbudget deze zomer weer wat hoger zal liggen, blijft het steeds verstandig om naar transfervrije buitenkansjes te speuren. De 28-jarige Desler past in dat plaatje. Bij Toulouse was hij zowel in het promotiejaar als tijdens de recente campagne in de Ligue 1 de vaste pion op de rechtsback. Zijn contract loopt binnenkort af en hij weigert te verlegen. Veel kapers zijn er voorlopig niet op de kust, dus Anderlecht kan vlug een slag slaan.

Florent Hadergjonaj (Kasimpasa)
Geboren in Kosovo, de Zwitserse nationaliteit en in dezelfde contractsituatie als Desler. Ooit telde Huddersfield Town vijf miljoen euro neer voor hem, maar de laatste jaren maakt hij het mooie weer in Turkije. Bij Kasimpasa was Hadergjonaj jaarlijks goed voor een half dozijn aan statistieken. Hij beschikt over voldoende snelheid en stevigheid om het te maken in de Belgische competitie, met een puike voorzet als extra troefkaart.

Daiki Hashioka (Sint-Truiden)
Zelfs zonder intensieve scouting zou de naam van Hashioka toch al in het boekje van de paars-witte scouts horen te staan. Sinds zijn aankomst op Stayen begin 2021 is de Japanner een onvervalste sterkhouder bij STVV. Zijn typisch oosterse profiel spreekt tot de verbeelding: voetjes in orde, tactisch zeer gedisciplineerd en iemand die de lijn kan blijven afdraven. Klaar voor een stap hogerop!

Louis Patris (OH Leuven)
Om af te sluiten nog twee Duivelse belofte-internationals die de voorbije dagen actief waren in Georgië. Vooral dankzij zijn kanonstart in de competitie heeft Patris zich in de belangstelling van enkele (Belgische) topclubs geplaatst. In de eerste maanden stond de pijlsnelle back van OHL zelfs aan de leiding van het assistenklassement. Er is zeker nog sleutelwerk aan zijn vaardigheden, maar het potentieel is absoluut aanwezig.

Hugo Siquet (SC Freiburg)
Op het EK voor beloften mocht Patris nog starten in het openingsduel tegen Nederland, maar vanaf de rust nam deze Siquet het stokje (met verve) over. Zijn naam is natuurlijk al langer bekend in ons land. Bij Standard Luik openbaarde de Waal zich als een erg veelbelovende rechtsachter, die vooral indruk maakt met zijn staalharde voorzetten. De stap naar de Bundesliga bleek nog te groot, maar een uitleenbeurt aan Cercle Brugge heeft hem weer volledig doen herademen. Enerzijds kan zijn Luikse geschiedenis een overstap bemoeilijken, anderzijds heeft Anderlecht er zelden voor teruggedeinsd om ex-Rouches aan boord te halen …