Anderlecht zkt. doelman: Kaminski of optie uit JPL

Anderlecht zkt. doelman: Kaminski, transfervrije Dupé of drie opties uit JPL

27 juni om 17:00
Laatste update: 29 juni om 15:03

De supporters van RSC Anderlecht verliezen langzaam maar zeker hun geduld. Terwijl de zomerse transfermarkt dezer dagen helemaal losbarst, krijgt hun club voorlopig maar geen nieuwkomer te pakken. Nochtans zou de recordkampioen op liefst zeven posities naar een directe meerwaarde op zoek zijn. VoetbalPrimeur.be overloopt elke van die posities en geeft zelf een lijstje met geschikte kandidaten. In deze eerste aflevering: een verse doelman.

Maxime Dupé (Toulouse)
Kwaliteit? Check. Ervaring? Check. Nog niet versleten? Check. En je kan hem gratis ophalen, want binnen enkele dagen loopt hij transfervrij uit zijn contract. In de wandelgangen is de naam van Dupé al in verband gebracht met Anderlecht, net als met Club Brugge overigens. Afgelopen seizoen keepte hij nog elke wedstrijd voor Toulouse in de Ligue 1. In de succesvolle campagne in de Coupe de France was onze zuiderbuur wel slachtoffer van de gekende beurtrol in bekercompetities.

Thomas Kaminski (Blackburn Rovers)
Uiteraard een naam die een belletje doet rinkelen in het Astridpark, al schieten er vandaag de dag nog weinig mensen over die ook effectief met hem hebben samengewerkt. Sinds Kaminski in 2014 de Brusselse deur achter zich dicht trok, heeft hij zijn carrière geleidelijk aan uitgebouwd. De voorbije jaren behoorde onze landgenoot tot de betere doelmannen uit de Championship. Acht hij op z’n 30e de tijd rijp om zijn wederoptreden te maken in de JPL?

Hervé Koffi (Sporting Charleroi)
De Zebra’s werkten een eerder flets seizoen af, met uitzondering van de keeper. Die was naar goede gewoonte weer bijzonder kleurrijk in zijn krachtige tussenkomsten, katachtige parades en risicovolle uitvoetballen. De klasse heeft Koffi altijd al gehad, maar nu lijkt er ook de nodige regelmaat in zijn prestaties te zitten die onontbeerlijk is aan de top. Als Anderlecht voor hem durft te gaan, zal er wel boter bij de vis moeten komen.

Davy Roef (KAA Gent)
Voor sommigen misschien volledig uit den boze, maar waarom zou Roef geen mogelijke opvolger zijn voor Bart Verbruggen? De Antwerpenaar kent het huis, liet in Gent zien dat hij (mits vertrouwen) een betrouwbare sluitpost is en mag bovendien vertrekken uit de Ghelamco Arena. Of hij zelf een terugkeer naar Anderlecht ziet zitten, is niet duidelijk. Aan Jesper Fredberg om dat eventueel uit te zoeken.

Daniel Schmidt (Sint-Truiden)
De derde en laatste doelman uit de JPL die te overwegen valt. Na enkele keurige jaren bij STVV is Schmidt naar eigen zeggen uitgekeken op Stayen. De Amerikaanse Japanner acht zich klaar voor een stap hogerop. Op dat vlak zou paars-wit wel eens een uitgelezen kans kunnen bieden. Schmidt bewees in Haspengouwen een erg constante nummer één te zijn en beschikt bovendien over WK-ervaring.

Arnau Tenas (FC Barcelona)
Een ander profiel dan de voorgangers uit dit rijtje, want jong en onervaren. Dat Tenas uit de befaamde Cantera van Barcelona komt, doet echter het beste verhopen. Bij Barça doet hij sinds eind 2020 dienst als stand-in voor Marc-André, al hoeft de Duitser eigenlijk nooit vervangen te worden. Daardoor moest Tenas vruchteloos wachten op zijn debuut voor de A-macht. Zijn geduld is op, want de geboren Catalaan heeft besloten om zijn aflopende verbintenis niet te verlengen. Als eerste keuze van Barça B bewees hij alvast uit het goede hout gesneden te zijn: op 30 wedstrijden hield Tenas 15 keer de nul.