'Lucas Hernández kan Bayern verlaten: PSG trekt de portefeuille weer open'

'Lucas Hernández kan Bayern verlaten: PSG trekt de portefeuille weer open'

25-06-2023 12:44 Laatste update: 12:45

Lucas Hernández is hard op weg van Bayern München naar Paris Saint-Germain. De Franse landskampioen lijkt de eerste versterking van deze zomer snel te kunnen gaan presenteren.

Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde L'Équipe. De 27-jarige Hernández heeft bij Bayern nog een contract voor één jaar, waardoor Der Rekordmeister niet al te hoog in boom kan gaan zitten. Ondanks dat lijkt PSG ongeveer tussen de 35 en veertig miljoen euro te gaan betalen voor de Fransman. 

Hernández maakte vier seizoenen geleden de overstap van Atlético Madrid naar Bayern. De oudere broer van Theo Hernández werd in München nooit een onbetwiste basisspeler. Mocht hij uiteindelijk terugkeren naar zijn geboorteland, dan doet hij dat wel met een groot aantal prijzen. De verdediger werd onder meer vier keer landskampioen en won ook de Champions League met Bayern. 

Op het afgelopen seizoen zal Hernández niet graag terugkijken. Hij liep al heel snel een spierblessure op. Uiteindelijk was hij fit genoeg om deel te nemen aan het WK in Qatar, maar na dertien minuten spelen moest de 33-voudig international alweer afhaken. Voor Bayern speelde Hernández afgelopen jaargang slechts zeven Bundesliga-duels. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!