Overzicht oefenmatchen: Kortrijk, Mechelen en OHL winnen, Kerels vaakst aan kanon

24-06-2023 21:47 Laatste update: 22:41

Verschillende clubs uit de Jupiler Pro League zijn hun voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Stilaan barsten ook de traditionele oefenwedstrijden helemaal los. KV Kortrijk, OH Leuven en KV Mechelen wisten zaterdag alvast alle drie een overwinning te boeken.

Harelbeke - Kortrijk 2-6
De Kerels waren de oefencampagne toch enigszins met een valse noot begonnen, door te verliezen van Wervik. Tegen Harelbeke werd dat rechtgezet. In het Forestierstadion waren de bezoekers heer en meester. Dylan Mbayo trapte hen al vroeg op voorsprong. Toen Felipe Avenatti de 0-2 aantekende, leek het verzet gebroken, maar bij de rust stond het plots toch 2-2. Na de pauze nam KVK definitief afstand van Harelbeke. Onder meer dankzij een tweeklapper van Bilal Messaoudi en een treffer van David Henen werd het uiteindelijk 2-6.

Tempo Overijse - KV Mechelen 0-5
Ondanks het voorvoegsel in de naam van de thuisploeg ging het een pak te snel in de eerste helft. KV scoorde liefst vijf keer. Steven Defour smeekt eigenlijk al bijna een jaar om een nieuwe spits en zal nu toch eens geglimlacht hebben. Kersverse aanwinst Lion Lauberbach maakte immers meteen twee doelpunten. Toon Raemaekers, Kerim Mrabti (deze week nog z'n contract verlengd) en Rob Schoofs vulden het mandje verder aan.

OH Leuven - Racing Mechelen 3-0
Bij het geel-rode gedeelte van Mechelen kan de dag helemaal niet meer stuk, aangezien de stadsrivaal zelf onderuit ging. Met OHL keek Racing wel een geduchte tegenstander voor de kiezen. De ploeg uit Tweede Nationale verweerde zich kranig, maar doelpunten van Mathieu Maertens en Raphaël Holzhauser (2x) maakten het verschil.

Sint-Truiden - Dessel Sport 3-0
Na een handvol minuten was het al raak op Stayen. Aboubakary Koïta haalde zijn gekende afstandsschot nog eens boven, dat via een Dessels been in doel verdween. STVV domineerde de eerste twintig minuten, maar kon haar vele kansen niet omzetten in bijkomende doelpunten. Vlak voor rust nam Koïta dan maar opnieuw het voortouw. Ditmaal knalde hij een vrije schop binnen. Ook in de tweede helft werd er meteen gescoord. Gelegenheidskapitein Oleksandr Filippov dikte de score aan tot 3-0. Daar zou het ook bij blijven.