De Ketelaere over EK beloften: Besproken met Tedesco en het leek beste optie

De Ketelaere over EK beloften: "Besproken met Tedesco en het leek beste optie"

24-06-2023 12:11
3

Charles De Ketelaere heeft er een erg moeilijk seizoen opzitten bij AC Milan. Een debuutseizoen in mineur. De jonge Belg kon geen enkele keer raak treffen bij de Italiaanse grootmacht. De voormalige spits van Club Brugge hoopt dit seizoen door te kunnen spoelen met een overtuigende prestatie op het EK. De Ketelaere gaat in gesprek met de pers aan de vooravond van het duel tegen Georgië, het gastland. 

Ook De Ketelaere geeft toe dat dit een goede kans is voor hem. Volgens De Ketelaere draait zijn toernooi vooral om wat speeltijd te krijgen en wat zelfvertrouwen terug te winnen na een weinig succesvol eerste seizoen bij AC Milan. De voormalige speler van Club Brugge is echter blij om op het EK voor beloften te zijn.

Met 12 caps voor de Rode Duivels op zijn naam en zelfs een paar minuten op het laatste WK, zit De Ketelaere plots in de selectie van de beloften. De speler van AC Milan was vragende partij om terug te komen, dat vertelde hij aan RTBF.  "Ik ben hier om het team te helpen, maar ook voor mezelf en om mijn zelfvertrouwen op te bouwen. We hebben met Dominico Tedesco en Jacky Mathijssen gesproken. Iedereen vond het de beste optie voor mij om op dit EK te spelen, dus ben ik gekomen."

"Ik ben hier niet om mijn gedachten te verzetten en ik ben hier om het team te helpen. Mijn toekomst? Mijn toekomst? Dat is voor na de wedstrijd, maar ik weet niet of het een vraag moet zijn," besluit De Ketelaere.