Conference League-opponent Aarhus van Club Brugge onder vergrootglas

Conference League-opponent Aarhus van Club Brugge onder vergrootglas

22-06-2023 15:38
2

Club Brugge neemt het in de tweede voorronde van de Conference League op tegen het Deense AGF Aarhus. VoetbalPrimeur.be geeft een inkijk in de aankomende tegenstander van Club Brugge. Wat kunnen we verwachten van de Deense club.

Naam: AGF Aarhus (Denemarken)
Stadion: Ceres Park  19.433 plaatsen
Eindstand vorig jaar: 3e in de Deense Superligaen
Trainer: Uwe Rösler
Aantal keer kampioen in eigen land: 5x

David tegen Goliath
Een eerste blik op Aarhus doet gelijk denken aan de legende van David tegen Goliath, waar Aarhus qua spelers een totale transferwaarde heeft van nog geen 15 miljoen euro, heeft Club Brugge dat in tienvoud. Het klopt dat een zak met geld geen doelpunten kan maken, maar dit geeft wel aan dat Club Brugge veel meer mogelijkheden heeft.

Aarhus eindigde in de reguliere Deense Superligaen competitie op de vierde plaats en dat gaf toegang tot de Champions knock-outfase. Hierin deed de ploeg het nog beter waardoor Aarhus uiteindelijk op de derde plaats eindigde. Aarhus hoefde alleen FC Kopenhagen en Nordsjaelland voor zich te dulden. Kopenhagen haalde acht punten meer en Nordsjaelland vier.

Een derde plaats is een zeer degelijke prestatie van Aarhus, de ploeg wist het grotere FC Midtjylland en Brøndby IF onder zich te houden. Midtjylland eindigde op de achtste plaats en nam geen deel aan de Champions knock-outfase. Brøndby IF werd vijfde met zeven punten minder dan Aarhus.

Achterin staat het goed
Aarhus heeft het afgelopen seizoen laten zien dat het sterk verdedigt. De ploeg komt uit in een 3-5-2 formatie en kreeg in de Champions knock-outfase de minste tegendoelpunten. Daar tegenover staat dat de ploeg zelf weinig doelpunten weet te maken. In de reguliere competitie scoorde de ploeg slechts 26 keer in 22 wedstrijden.

Aarhus wist het afgelopen seizoen slechts nipte overwinningen te boeken, dit is terug te zien in het doelsaldo. Er werd eenmaal met drie doelpunten verschil gewonnen, voor de rest bleef dit bij een of twee doelpunten verschil. Er zat geen 7-0 overwinning tussen, zoals Club Brugge liet zien tegen KAS Eupen.

Aanvoerder zorgt voor goals
De doelpunten van Aarhus komen via een ouderwetse goalgetter genaamd Patrick Mortensen. De 33-jarige Deense spits is eveneens de aanvoerder van het team. Mortensen was verantwoordelijk voor 16 van de 42 gescoorde doelpunten van Aarhus dit seizoen. De nummer twee op de topscorerslijst van Aarhus heeft er slechts zes gemaakt.

Mortensen weet hoe het is om doelpunten te maken tegen een Belgische ploeg. In 2018 wist de spits namens het Noorse Sarpsborg 08 tweemaal tegen KRC Genk te scoren in de groepsfase van de Europa League.