'Bayern München heeft beet en gaat 50 miljoen overmaken naar Napoli'

'Bayern München heeft beet en gaat 50 miljoen overmaken naar Napoli'

22-06-2023 08:11
2

Er is bijna geen twijfel meer dat Bayern München zich gaat versterken met Kim Min-jae. De Duitse topclub hoopt de transfer van de 26-jarige Zuid-Koreaan in de komende dagen af te ronden, meldt Sky Sport.

Min-jae werd eerder onder meer in verband gebracht met Manchester United, maar hij heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Der Rekordmeister. Ook Fabrizio Romano meldt dat beide partijen het zo goed als eens zijn over een contract tot medio 2028. De mandekker gaat zo'n tien à twaalf miljoen euro bruto per jaar verdienen. 

Min-jae komt over van Napoli, dat door een transferclausule machteloos staat. Bayern betaalt vijftig miljoen euro. Het kan het begin van een stoelendans zijn in de Allianz Arena. Zo staan Kyle Walker (Manchester City) en Jurriën Timber (Ajax) ook op het verlanglijstje, al lijkt die laatste de voorkeur te geven aan Arsenal. Benjamin Pavard en Lucas Hernández zouden weg willen. Matthijs de Ligt en Dayot Upamecano zijn de andere opties centraal achterin.

Bij Napoli werd David Hancko eerder genoemd als mogelijke vervanger van Min-jae. Of de Italiaans kampioen daadwerkelijk aanklopt bij Feyenoord, is niet duidelijk.