'Voetbalbond gaat bemiddelen voor verzoening Courtois en Tedesco'

'Voetbalbond gaat bemiddelen voor verzoening Courtois en Tedesco'

21-06-2023 07:20 Laatste update: 09:18
45

Thibaut Courtois was er tegen Estland niet bij vanwege de aanvoerderskwestie. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wil bemiddelen om Courtois en Domenico Tedesco dichter bij elkaar te brengen. Daarvoor verwacht de KBVB wel een excuus van de doelman. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Het bericht op social media van de keeper, maakt het terugbrengen van harmonie tussen Courtois en Tedesco niet gemakkelijker. De keeper verweet Tedesco op maandagavond tijdens een bericht op social media van het openbaren van een privégesprek.

Hoewel de KBVB zich schaart achter de bondscoach, willen ze een poging doen om Courtois terug te halen naar de Rode Duivels. Een mogelijkheid zou zijn om een delegatie van de KBVB daarvoor naar Madrid af te laten reizen. De KBVB zou echter wel een excuus van de doelman verwachten om stappen te kunnen maken voor een terugkeer.

Courtois kwam tot nu toe in totaal 102 interlands aan bod voor de Rode Duivels. De doelman maakte op 19-jarige leeftijd zijn debuut onder toenmalige bondscoach Georges Leekens. De Rode Duivels speelden toen gelijk tegen Frankrijk tijdens een oefeninterland (0-0).