LIVE: Loting Conference League met KAA Gent en Club Brugge

21 juni 2023 om 13:04
Laatste update: 21 juni 2023 om 13:04

Het Europese seizoen van KRC Genk, Club Brugge en KAA Gent begint op woensdag. In de Champions League en de Conference League krijgen de Belgische ploegen immers hun eerste tegenstander te weten. Volg vanaf 12 uur de loting van de Champions League en vanaf 13 uur de loting van de Conference League LIVE bij VoetbalPrimeur.be.

 

Champions League-loting KRC Genk
Als vicekampioen van de Jupiler Pro League begint KRC Genk in de tweede voorronde van de Champions League. In Nyon komt het woensdag te weten tegen wie het in die ronde speelt. Spannend wordt de loting niet. Genk kan enkel Servette (Zwitserland) of Panathinaikos (Griekenland) loten.

De heenmatch van Genk gaat door op 25 of 26 juli. De terugmatch is voorzien op 1 of 2 augustus. Indien Genk het haalt van Servette/Panathinaikos dan plaatst het zich voor de derde voorronde van de Champions League. Anders verhuizen de Limburgers naar de voorrondes van de Europa League.

Conference League-loting Club Brugge en KAA Gent

Club Brugge en KAA Gent eindigde respectievelijk vierde en vijfde in de Jupiler Pro League vorig seizoen. Hun Europees avontuur start dit seizoen in de tweede voorronde van de Conference League.

Woensdag bracht de UEFA de mogelijke tegenstanders van Club Brugge en KAA Gent terug tot vijf. Club Brugge en Gent spelen op 27 juli hun heenwedstrijd. De terugwedstrijd staat op 3 augustus op het programma. Indien Blauw-Zwart en de Buffalo's deze ronde niet overleven, is het Europese avontuur voor het seizoen 2023 - 2024 meteen afgelopen. 

De mogelijke tegenstanders van Club Brugge
- AGF Aarhus (DEN)
- KA Akureyri (ISL) - Connah's Quay Nomads FC (WAL)*
- Hammarby Fotboll (SWE)
- Víkingur (FRO) - Inter Club d'Escaldes (AND)*
- FC Haka Valkeakoski (FIN) - Crusaders FC (NIR)*

De mogelijke tegenstanders van KAA Gent 
- MŠK Žilina (SVK) - FC Levadia Tallinn (EST)*
- HB Tórshavn (FRO) - Derry City FC (IRL)*
- FC Progrès Niederkorn (LUX) - SC Gjilani (KOS)*
- MKS Pogoń Szczecin (POL)
- Kecskeméti TE (HUN)

* spelen nog eerst tegen elkaar