Openda na aansluiten bij Jonge Duivels: Voel me niet de ster van het toernooi

Openda na aansluiten bij Jonge Duivels: "Voel me niet de ster van het toernooi"

20-06-2023 18:32 Laatste update: 19:09
5

Loïs Openda, de spits van RC Lens en de Rode Duivels, besloot toch om nog aan te sluiten bij de Jonge Duivels voor het EK in Georgië en Roemenië. Zowel Openda als bondscoach Jacky Mathijssen reageren op het feit dat de spits is aangesloten bij de groep.

Openda vertelt dat hij zelf graag wilde aansluit bij de Jonge Duivels om mee te strijden op het EK en ziet zichzelf allesbehalve de absolute vedette. "Ik heb een gesprek gehad met de coach en heb hem laten weten dat ik bij dit team wou horen en wou afmaken waar we twee jaar geleden samen aan zijn begonnen. Ik voel me nu ook niet plots de ster van het toernooi hé, ik ben een deel van het team", citeert Het Laatste Nieuws Openda.

Bondscoach Mathijssen reageert zeer content op het aansluiten van Openda, de speler maakte dit seizoen erg veel indruk in de Ligue 1. "Als een speler, die 1.000 redenen kan oproepen om hier niet te hoeven zijn, toch tot hier komt voor het toernooi, dan geeft dat een boost aan iedereen. Ik ken hem al een jaar of vijf, en hij heeft nog geen moment geklaagd", deelt een zeer tevreden Mathijssen.

De Jonge Duivels spelen de eerste wedstrijd in van het EK tegen Jong Nederland. Verder zitten ze in de groep met Jong Portugal en Jong Georgië.