Verbruggen titularis bij Jong Oranje: Keuze tussen goed en beter

Verbruggen titularis bij Jong Oranje: "Keuze tussen goed en beter"

20-06-2023 13:16

Bart Verbruggen is de eerste doelman van Jong Oranje op het EK in Roemenië en Georgië. Bondscoach Erwin van de Looi bevestigt dat op het persmoment van dinsdag, daags voor de openingswedstrijd tegen België O21.

Vitesse-doelman Kjell Scherpen was tijdens de kwalificatieduels de eerste keus, maar moet een stap terug doen in de pikorde. Anderlecht-goalie Verbruggen, die na het EK bij Brighton & Hove Albion lijkt te gaan tekenen, krijgt de voorkeur. "Het was een hele lastige beslissing", erkent Van de Looi. "Kjell heeft het in de kwalificatie gewoon heel goed gedaan en ook ons gered met cruciale reddingen. Bart heeft het de laatste maanden gewoon uitstekend gedaan."

"Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en hij heeft kwaliteiten die bij onze speelstijl passen. Het is een keuze tussen goed en beter", aldus de bondscoach. Jong Oranje neemt het woensdag op tegen de leeftijdsgenoten van België. Jong Georgië en Jong Portugal zijn de andere ploegen in de groep van Jong Oranje.

Verbruggen mocht in maart al ruiken aan het grote Oranje. Door een virusinfectie moest hij het trainingskamp destijds voortijdig verlaten. Vorige week maakte Verbruggen in een oefenwedstrijd tegen Japan O22 zijn debuut voor Jong Oranje.