Hoefkens wordt trainer bij Standard: Hij kan met de club meegroeien

Hoefkens wordt trainer bij Standard: "Hij kan met de club meegroeien"

18-06-2023 19:16
6

Carl Hoefkens wordt de nieuwe coach van Standard. Die keuze wordt natuurlijk druk besproken bij het Waalse RTBFVolgens Clement Tainmont heeft Standard de juiste keuze gemaakt. 

"Ze hebben iemand gezocht die het kampioenschap al kent. Dat is belangrijk, want Standard is momenteel een echte werf", vertelt Tainmont. "Alles moet weer weer opgebouwd worden. De club moet zich over het vertrek van Deila zetten en terug een geheel worden. Om daar sneller in te slagen is het een goede keuze om een coach te nemen die de competitie kent."

Tainmont gelooft ook in de kwaliteiten van Hoefkens. "Het is een jonge trainer die de stiel heeft geleerd bij een topclub waar de eisen hoog liggen. Hij heeft daar ook fouten gemaakt. Ik denk dat hij gaat leren uit die fouten en het geweer nu van schouder verandert als het gaat om communicatie. Bij Club moest hij voortbouwen op een basis, nu gaat hij meegroeien met de club. Voor een trainer die pas begint is dat ideaal."

Hoefkens werd eerder ook genoemd als nieuwe trainer bij Leicester City, Swansea en Southampton. Uiteindelijk blijft hij dus toch in België coachen.