LIVE-discussie: Spanje en Italië verrassen in opstellingen voor Nations League

LIVE-discussie: Spanje en Italië verrassen in opstellingen voor Nations League

15-06-2023 20:00
1

Spanje en Italië hebben hun opstellingen bekendgemaakt voor de halve finale van de Nations League. Daar vallen toch wat verrassingen in te bespeuren. Zo kiest de Spaanse bondscoach Luis de La Fuente voor een volledig centrum dat geboren is in Frankrijk.

Robin Le Normand debuteert voor de Spaanse nationale ploeg. Hij liet zich neutraliseren tot Spanjaard, nadat hij niet werd opgeroepen voor zijn geboorteland Frankrijk. Aymeric Laporte deed een tijd geleden hetzelfde en ook hij begint in de basis. Het centrale duo wordt geflankeerd door routiniers Jordi Alba en Jesus Navas. Voorin zijn er plekjes voor Rodrigo (Leeds United) en Yeremy Pino (Villareal). Rodri begint daags na het winnen van de treble met Manchester City ook bij Spanje.

Bij Italië keert Roberto Mancini terug naar een 3-5-2-systeem. Voorin kiest hij voor het duo Niccolo Zaniolo en Ciro Immobile. Federico Chiesa begint vanaf de bank. Giovanni di Lorenzo en Leandro Spinazzola zullen als wingbacks fungeren. In de verdediging gaat Mancini voor ervaring door Rafael Toloi, Leandro Bonucci en Francesco Acerbi op te stellen.

De winnaar van deze wedstrijd in de Grolsch Veste is de tegenstander van Kroatië in de finale van de Nations League. De verliezer speelt tegen Nederland de troostfinale.

Volledige opstellingen:

Spanje: Simon; Jesus Navas, Le Normand, Laporte, Alba; Rodrigo, Merino; Rodrigo, Gavi, Yeremy; Morata
Italië: Donnarumma; Toloi, Bonucci, Acerbi; Di Lorenzo, Barella, Jorginho, Frattesi, Spinazzola; Zaniolo, Immobile