OFFICIEEL: Vanderhaeghe gaat Ronaldo achterna, Al-Faisaly wordt zijn werkgever

OFFICIEEL: Vanderhaeghe gaat Ronaldo achterna, Al-Faisaly wordt zijn werkgever

15-06-2023 17:34 Laatste update: 17:40
19

Yves Vanderhaeghe slaat zijn vleugels uit. In navolging van grote namen als Cristiano Ronaldo en Karim Benzema gaat ook onze landgenoot de uitdaging aan in Saoedi-Arabië. Hij heeft namelijk een contract ondertekend bij Al-Faisaly.

De club uit het Saoedische Harmah heeft de komst van Vanderhaeghe officieel bevestigd. Afgelopen seizoen eindigde het als vijfde in de hoogste klasse. Voor de 53-jarige Vanderhaeghe wordt het zijn eerste avontuur in het buitenland, nadat hij eerder aan het roer stond bij onder meer KAA Gent, KV Kortrijk en KV Oostende.

Bij die laatste club werd de trainer de laatste dagen nog druk geciteerd. Dat was best opvallend, aangezien Vanderhaeghe eind 2022 nog ontslagen werd aan de kust. Na de degradatie uit de Jupiler Pro League zoekt KVO echter naar een nieuwe T1 en dacht het opnieuw aan haar oude bekende. Die heeft nu vriendelijk bedankt.

Vanderhaeghe zal in de Saoedische eerste divisie overigens een landgenoot tegenover zich krijgen. Onlangs ondertekende ook Yannick Ferrera een verbintenis in het land, meer bepaald bij Al-Riyad. Dat is een nieuwkomer in de hoogste klasse.