Heerlijk beladen vuurdoop in Premier League voor Kompany en Burnley

Heerlijk beladen vuurdoop in Premier League voor Kompany en Burnley

15-06-2023 10:28
1

Het speelschema voor de Premier League is bekendgemaakt, zo ook voor Burnely FC en hoofdtrainer Vincent Kompany. De eerste wedstrijd als hoofdtrainer in de Premier League wordt gelijk een heerlijk beladen vuurdoop voor Kompany. Burnley neemt het elf augustus thuis op tegen treble-winnaar Manchester City.

Kompany groeide uit tot een absolute vedette bij Manchester City, als aanvoerder van The Citizens behaalde Kompany maar liefst vier keer de Premier League titel. Er is geen buitenlandse speler in de voetbalgeschiedenis die meer heeft gewonnen als aanvoerder van een club.

Burnley en Kompany stonden al een keer eerder samen tegenover Manchester City. Dit was op 18 maart in de kwartfinale van de FA-cup. Hopelijk voor Burnley en Kompany herhaalt die score zich niet, toen werd het maar liesft 6-0 voor Manchester City.

Aan de voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen, Burnley heeft slechts drie weken vakantie genomen en is zich al fanatiek aan het voorbereiden op het Premier League avontuur.