Club-fans reageren erg verdeeld: velen hadden graag verloren om Antwerp te fnuiken

Club-fans reageren erg verdeeld: velen hadden graag verloren om Antwerp te fnuiken

04-06-2023 22:37
55

Club Brugge heeft een mager seizoen afgesloten met een speciale zege. De driepunter bij Union Saint-Gilloise is voor de West-Vlamingen zelf eigenlijk niet van belang, maar had wel gigantische gevolgen voor de titelstrijd, met uitgerekend rivaal Royal Antwerp FC als lachende derde. Dat zet kwaad bloed bij een heleboel Brugse fans.

Voor aanvang leefde de vrees vanuit het Antwerp-kamp (alsook bij Genk) dat Club zich niet volledig zou gegeven tegen Union, aangezien het de Brusselaars liever met de titel zou zien zwaaien dan de Antwerpenaren. Uiteindelijk liep dat toch anders af. Vanaf minuut 88 boog Club een 1-0-achterstand nog om naar 1-3-winst, waardoor Union haar titeldroom uit elkaar zag spatten. The Great Old belandde dan weer in de zevende hemel, met dank aan Club dus!

Dat is bij vele supporters in het verkeerde keelgat geschoten. Het Brugse sociale-media-team plaatste een tweet online naar aanleiding van de wedstrijd: 'het seizoen afgesloten met een overwinning', aangevuld met een positief emoji. Daar wordt door verschillende volgers woedend op gereageerd. 'Echt, beter niets tweeten nu', 'slechte timing verdorie', 'Ezels, één match moeten jullie niet winnen' ... Het zijn slechts enkele uit de vele negatieve reacties.

Anderen wijzen hun collega-supporters dan weer terecht en vinden het positief dat Club haar sportieve plicht heeft vervuld. Al zagen de meesten dan wel liever KRC Genk kampioen worden in plaats van Antwerp.