Genk-voorzitter Croonen: “Club Brugge zal zich zeker willen bewijzen”

Genk-voorzitter Croonen: “Club Brugge zal zich zeker willen bewijzen”

01-06-2023 07:16
11

Peter Croonen, de voorzitter van KRC Genk, gelooft sterk in het kampioenschap voor Genk. Dit betekent dat de ploeg moet winnen van Royal Antwerp FC en dat Union punten moet laten liggen tegen Union. Croonen vertrouwt erop dat Club Brugge zich niet zo maar gewonnen zal geven aan Union SG.

Croonen begint zijn verhaal door de aanvallende middenvelder Noa Lang (Club Brugge) als voorbeeld te geven. “Je maakt mij niet wijs dat Noa Lang al aan vakantie zal denken, Club Brugge zal zich zeker willen bewijzen”, citeert Het Laatste Nieuws Croonen.

Croonen geeft ook aan dat zijn vertrouwen in het kampioenschap niet enkel bij hem ligt, maar bij heel Genk. “In mijn hoofd spelen we kampioen. Als je aan iedereen op de club zou vragen of we kampioen worden, zeggen ze allemaal volmondig ja”, vertelt Croonen.

Croonen ziet in dat de resultaten van Genk in de Champions’ Play-Offs van de Jupiler Pro League beter hadden gekund. “Het had misschien net iets meer mogen zijn in de play-offs, maar het is nu niet zo”, deelt Croonen. Volgens de voorzitter zal Club Brugge nu de plicht vervullen van scherprechter in de laatste wedstrijd. “Club zal bewijzen dat ze de scherprechter van deze competitie kunnen zijn”, besluit Croonen.

Genk neemt het in de laatste speeldag van de Jupiler Pro League op tegen Antwerp. De ploeg van hoofdtrainer Wouter Vrancken zal moeten winnen om kans te maken op het kampioenschap. Ook is Genk afhankelijk van het resultaat tussen Union SG en Club Brugge. Wanneer Union wint van Club Brugge dan is ook een winstpartij tegen Antwerp niet voldoende voor het kampioenschap.