Sarci (ex-Anderlecht) over De Ketelaere: “Ik twijfel niet aan talent, heb geduld

Sarci (ex-Anderlecht) over De Ketelaere: “Ik twijfel niet aan talent, heb geduld"

31-05-2023 18:41
3

Charles De Ketelaere beleeft een moeilijke tijd in zijn prille carrière. De overstap van Club Brugge naar AC Milan bleek toch meer impact te hebben dan misschien voordien gedacht. De spits werd dan ook al in verband gebracht met een (tijdelijke) terugkeer naar Brugge. 

De redactie van MilanNews.it interviewde Massimo Sarci over Charles De Ketelaere en zijn moeilijke eerste seizoen bij AC Milan. Sarci was tot 2018 technisch manager van het ontwikkelingsproject Golden Team Anderlecht, waaruit spelers van het kaliber Jordan Lukaku, Dennis Praet en Youri Tielemans zijn opgebloeid.

De voormalige spits van Club Brugge kon dit seizoen geen enkel doelpunt maken bij de Milanese club. Een flink verschil met zijn statistieken bij Club Brugge. CDK wist in zijn laatste seizoen in Brugge veertien keer het net te vinden. Er werd Sarci dan ook gevraagd of hij het nog zag goedkomen met De Ketelaere bij AC Milan.

"Je moet geduld hebben. Ik zie geen significant verschil met de weg die Leao aflegde, eerder met wat Tonali deed”, klinkt het bij Sarci. “In Italië willen we alles onmiddellijk en weten we niet hoe we moeten wachten. Over de waarde van de speler valt niet te discussiëren. Ik heb veel collega's in België die zijn talent altijd hebben bevestigd, waar ik persoonlijk ook niet aan twijfel.”