Voorspelling in La Tribune: “Titel voor Union, Genk op een tweede plaats”

Voorspelling in La Tribune: “Titel voor Union, Genk op een tweede plaats”

31-05-2023 11:13
15

Benjamin Deceuninck waagt het in La Tribune om een pronostiek te geven. Wie wint de Jupiler Pro League op de laatste speeldag? Volgens de journalist wordt het Union Saint-Gilloise.

Hij geeft toe dat Union het niet gemakkelijk zal hebben tegen Brugge. Volgens Deceuninck hangt er echter wel veel af van de opstelling die Karel Geraerts op de mat zal zetten. “We weten niet of Teddy Teuma er zal zijn, en hetzelfde geldt voor Boniface. Lynen zal geschorst zijn, Van der Heyden en Vertessen liggen er volgens mij uit. Dat zijn veel afwezigen”, analyseert Deceuninck. 

De overwinning van KRC Genk op Brugge betekent dat de slotdag van het seizoen een thriller blijft, waarbij de Limburgers volop voor de zaak gaan. "Dat versterkt de kansen van de Union. Genk maakt kans om kampioen te worden en zal uiteraard met nog meer motivatie onbewust tegen Antwerp spelen”, gelooft Deceuninck. “En het klopt dat Antwerpen de enige ploeg is die haar lot volledig in eigen handen heeft, maar dat betekent niet dat de kansen enorm verschillen.”

Deceuninck geeft tenslotte zijn pronostiek voor de titelrace. "Ik ga mijn mening niet veranderen. Sinds oktober heb ik het gevoel dat Union kampioen zou worden. Ik denk dat ze het uiteindelijk wel gaan doen. Het wordt een titel voor Union Saint-Gilloise, met Genk op de tweede plaats.”