Turkse titelstrijd is beslecht: Mertens viert eerste titel, Batshuayi treurt

Turkse titelstrijd is beslecht: Mertens viert eerste titel, Batshuayi treurt

30-05-2023 20:59 Laatste update: 21:14

Bij PSV en Napoli was het hem nooit gegund, maar op z'n 36e mag Dries Mertens dan toch eens een kampioenschap vieren. In Turkije is de beslissing namelijk gevallen. Galatasaray had dinsdagavond voldoende aan een zege om te kunnen vieren. Die plicht vervulde het, waardoor de zege van eerste achtervolger Fenerbahçe geen waarde meer had.

Galatasaray telde voor aanvang vijf punten marge op aartsrivaal Fenerbahçe, de enige overgebleven uitdager. Bij winst viel die kloof niet meer te overbruggen. De ploeg van Mertens beleefde al bij al een vlotte avond bij Ankaragücü. Mauro Icardi zette de bezoekers tot twee keer toe op voorsprong, de gelijkmaker van Milson tussendoor bleek uiteindelijk slechts een voetnoot. Na rust dikten Baris Yilmaz en Sergio Oliveira verder aan: 1-4. Mertens werd na zo'n 65 minuten naar de kant gehaald.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feestje uiteraard los. Fenerbahçe, met Michy Batshuayi in de basis, trok zelf ook wel de drie punten over de streep, maar door de zege van Galatasaray is dat dus niet meer van belang in de titelstrijd. Voor Mertens komt er in Istanboel zo een bekroning op een fraaie carrière, al heeft de Leuvenaar wel al aangekondigd om zijn schoenen nog niet aan de haak te hangen.