'Keita zal geschorste Stengs vervangen'

Maar één logische vervanger voor geschorste Stengs: 'Keita maakte al veel indruk'

30 mei om 20:16

Eén moment verkeken, maar Royal Antwerp FC krijgt zondag nog een herkansing om zich voor het eerst in 66 jaar tot Belgisch landskampioen te kronen. Dat belooft wel een fikse uitdaging te worden, op het veld van KRC Genk én zonder Calvin Stengs. De creatieve middenvelder is geschorst. Mandela Keita lijkt hem zo goed als zeker te mogen vervangen.

Stengs pakte tegen Union Saint-Gilloise (1-1) zijn derde gele kaart uit deze Champions' Play-Off, waardoor hij één speeldag moet brommen. Zijn seizoen zit er zo meteen op. Op de cruciale slotspeeldag moet Mark van Bommel bijgevolg op zoek naar een vervanger. Het Nieuwsblad twijfelt er niet aan dat dat Keita wordt. De controlerende middenvelder maakte al 'veel indruk' sinds hij in januari op huurbasis neerstreek op de Bosuil.

Bovendien is Keita het inmiddels wel gewend. De laatste maanden viel Antwerp immers al meerdere keren zonder Stengs, eerst vanwege een schorsing en nadien door een blessure. Telkens wierp Keita zich op als geschikte stand-in. Nochtans moet Van Bommel zijn middenveld dan wel enigszins hertekenen. Arthur Vermeeren komt iets hoger te voetballen, terwijl Jürgen Ekkelenkamp als enige nummer tien dienst doet. Overigens slaagde Antwerp er in de reguliere competitie in om op Genk te winnen zonder Stengs.

Voor de rest heeft Van Bommel ook niet al te veel andere keuzes op het middenveld. Alhassan Yusuf lijkt qua profiel een beetje op Keita, maar is na zijn maandenlange blessure gezakt in de pikorde. Afgelopen zondag zaten met Christopher Scott en Faris Haroun nog twee middenvelders op de bank. Die eerste startte echter nog nooit in de basis, terwijl Haroun aan zijn afscheidsronde bezig is.