Genk probeert Antwerp-fans uit thuisvak te weren

Genk weert Antwerp-fans ternauwernood uit thuisvakken: 'Iedereen screenen'

30 mei om 20:00

De ongezien spannende ontknoping van de titelstrijd wekt heel wat interesse op, niet in het minst bij de supporters van de (nog steeds) drie overgebleven kandidaten. Zo proberen heel wat fans van Royal Antwerp FC koste wat kost het uitduel bij KRC Genk bij te wonen. De thuisploeg treedt daar nu hard tegenop.

Op haar eigen website heeft Genk een bericht gedeeld dat als afschrikmiddel moet dienen voor Antwerp-aanhangers die snode plannen hebben. De voorbije dagen zouden al verschillende onder hen een kaartje bemachtigd (proberen) hebben via de zwarte markt, aan woekerprijzen. Genk is daar niet mee gediend. 'Antwerpsupporters zijn welkom in het bezoekersvak. Het thuisvak in de Cegeka Arena is voorbehouden voor onze eigen fans', luidt de glasheldere boodschap.

Genk belooft dat het er alles aan zal doen om de spelers in optimale omstandigheden alsnog naar de titel te loodsen, maar dan kunnen ze Antwerp-supporters missen als kiespijn, althans in de eigen vakken. 'De club heeft in samenspraak met de ordediensten daarom beslist iedereen te screenen die een ticket heeft gekocht voor zondag. Bij een 30-tal supporters bleek tot nu toe duidelijk dat ze Antwerpsympathieën hebben. Hun tickets worden eerstdaags geannuleerd', waarschuwt Genk.

Als er tóch nog Antwerpenaren door de mazen van het net zouden glippen, zal de beveiliging in de Cegeka Arena kordaat ingrijpen. 'Opvallend gedrag of uitdagingen ten aanzien van onze supporters worden niet getolereerd. We zullen niet aarzelen om die mensen uit het stadion te verwijderen', klinkt het. Genk heeft ook een oplossing voor mensen die er niet bij kunnen zijn. 'Een echte Genkie komt gewoon zelf naar de match kijken', merkt het fijntjes op, maar als dat toch niet lukt, wordt gevraagd om zijn/haar ticket of abonnement te verkopen aan de club zelf, zodat het niet in het illegale circuit belandt.