OFFICIEEL: Bayern München grijpt hard in na titel, Kahn en Salihamidzic ontslagen

OFFICIEEL: Bayern München grijpt hard in na titel, Kahn en Salihamidzic ontslagen

27-05-2023 19:15
2

Bayern München maakt schoon schip nadat het op een bloedstollende slotdag alsnog kampioen is geworden. Ondanks de Bundesliga-titel zijn algemeen directeur Oliver Kahn en technisch directeur Hasan Salihamidzic ontslagen, meldt de club op de eigen website.

Kahn ontbrak zaterdagmiddag al in Keulen, waar Der Rekordmeister de kampioenswedstrijd speelde. Volgens de officiële lezing kampt de oud-keeper met griep, maar Duitse media weten dat hij uit zijn ambt is ontheven. Dat geldt ook voor Salihamidzic. De twee worden verantwoordelijk gehouden voor een teleurstellend seizoen, wat ook de elfde landstitel op rij niet heeft kunnen verbloemen.

Salihamidzic draagt verantwoordelijkheid voor de selectie, die dit seizoen uit balans lijkt te zijn. Kahn was de initiator achter de trainerswissel. Julian Nagelsmann moest plaatsmaken voor Thomas Tuchel, maar een verbetering bleek dat niet meteen. De directeuren lagen daardoor al enige tijd onder vuur in de Allianz Arena. Tijdens een buitengewone vergadering van de raad van commissarissen is besloten om afscheid van ze te nemen.

De opvolger van Kahn is al bekend. Jan-Christian Dreesen neemt het stokje over. Hij maakt al sinds 2013 deel uit van het bestuur en draagt zorg voor de financiële situatie van de club. Hij geldt als vertrouwenspersoon van bestuurlijke zwaargewichten Uli Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge.