Geraerts: Belangrijkste wedstrijd, voor ons en voor Antwerp, behalve voor Toby

Geraerts: "Belangrijkste wedstrijd, voor ons en voor Antwerp, behalve voor Toby"

27-05-2023 10:32
16

Druk op de ketel bij Royal Antwerp FC en Union Saint-Gilloise! Zondag bepaalt hun onderling duel hoogstwaarschijnlijk wie zich tot landskampioen van 2023 zal kronen. Naar goede gewoonte blijft Karel Geraerts daar echter stoïcijns onder.

Op zijn persconferentie in aanloop naar de clash oogde Geraerts bijzonder rustig. Dat betekent uiteraard niet dat hij niet beseft wat er op het spel staat. "Voor onze hele groep en voor Antwerp geldt ­eigenlijk dat dit de belangrijkste wedstrijd is. Behalve voor Toby Alderweireld dan, die heeft wel vaker zulke belangrijke wedstrijden gespeeld", kon er een kwinkslag van af.

Het belooft nu al een zenuwslopende partij te worden. Geraerts is daar ook op voorbereid. "Iedereen weet dat het mentale aspect zondag heel belangrijk zal zijn." Gelukkig voor Union kan de trainer zelf teren op zijn spelerscarrière, toen hij met Club Brugge ook om de titel meestreed. De voorbije dagen heeft hij zijn manschappen die ervaring gedeeld, geeft Geraerts aan.

Als Union van de titel wil blijven dromen, mag het niet verliezen op de Bosuil. Dat gebeurde evenwel al twee keer dit seizoen, zowel in de competitie als in de halve finales van de beker. "Derde keer, goede keer zeker?", reageert Geraerts daar laconiek op. "Ik spreek niet over revanche voor de vorige twee keer. Ik kan alleen maar zeggen dat ik een groep winnaars heb."