Fink leert Sint-Truiden al kennen: Hey coach! toen ik door de stad wandelde

Fink leert Sint-Truiden al kennen: ""Hey coach!" toen ik door de stad wandelde"

25-05-2023 18:44 Laatste update: 18:40

Sint-Truiden heeft haar sportieve lot in de handen van Thorsten Fink gelegd. De oud-speler van Bayern München behaalde als speler een prijzenkast om u tegen te zeggen en werkte ook als trainer bij enkele gerenommeerde clubs. Nu is hij dus neergestreken in Haspengouwen, waar hij donderdag zijn eerste interview gaf.

Fink trappelt van ongeduld om aan zijn missie bij STVV te beginnen. Wat weet hij al over De Kanaries? "Dit is een traditieclub die haar honderdste verjaardag viert", klinkt het. De voorbije jaren beleefde STVV soms wat woelige tijden, met hier en daar onvrede tussen de supporters en het bestuur. Dat moet eruit, vindt Fink. "Ik merk dat we hier echt iets duurzaams kunnen uitbouwen. Onze filosofie is om een club te zijn waar de supporters ons steunen. Dat past me als gegoten."

Dat zou zomaar eens kunnen, want bij zijn vorige clubs was Fink vaak razend populair bij de aanhang. Die chemie hangt ook nu in de lucht, zo blijkt. "Uiteraard is het een kleine stad. Dat merkte ik toen ik door de stad wandelde, vele mensen riepen: "Hey coach!". Ik heb een familiegevoel en voel respect", start de Duitser zijn charme-offensief al. Ook Stayen kan hem best bekoren. "Het is geen stadion voor 80.000 man, maar soms is klein beter voor de sfeer. 

Tactisch kan Fink nog niet al te veel over zichzelf kwijt, maar op menselijk vlak probeert hij evenzeer het verschil te maken. In zijn carrière werkte hij met enkele groten der aarde samen. "Van Ottmar Hitzfeld bijvoorbeeld heb ik geleerd dat people management erg belangrijk is. De twaalfde tot de twintigste speler zijn even belangrijk als de eerste elf. Je moet vaak met hen praten om hen in goede vorm en 'mood' te houden", besluit Fink.