Degryse ziet Antwerp als winnaar van afgelopen speeldag ondanks nederlaag

Degryse: 'Ondanks de nederlaag is Antwerp de winnaar van de speeldag'

22 mei om 07:35
Laatste update: 22 mei om 08:21

Royal Antwerp FC ging zondag onderuit tegen Club Brugge (2-0). Desondanks voert Antwerp nog steeds de lijst aan in het Play Offs 1-klassement. Marc Degryse is dan ook van mening dat de Great Old als de grote winnaar uit het weekend is gekomen.

'Club Brugge heeft z'n job gedaan tegen Antwerp en zo hoort het natuurlijk ook. Er stond niets meer op het spel, maar ze hebben het ‘au sérieux' genomen', schreef Degryse in Het Laatste Nieuws. De analist zag Club Brugge eervol zag strijden ondanks dat er niks meer te halen viel.

'En toch is Antwerp de winnaar van de speeldag. Zij krijgen volgende week een eerste matchbal, in eigen huis', aldus de analist die voorziet dat De Bosuil aankomende zondag een heksenketel is waarin Antwerp het kampioenschap kan veroveren.

Antwerp staat bovenaan met 45 punten en kan het zondag tegen Union SG af gaan maken in eigen huis. De andere match gaat dan uiteraard tussen Club Brugge en KRC Genk, waarbij KRC Genk moet duimen voor een gelijkspel bij de andere match in Play-Offs 1.