Barcelona presenteert opvolger Cruijff, Nederlander reageert op vertrek

OFFICIEEL: Barcelona heeft opvolger voor Cruijff en haalt icoon terug naar de club

21 mei om 16:30

FC Barcelona heeft een opvolger gevonden voor de vertrekkende Jordi Cruijff. Deco neemt het stokje over van de Nederlander en gaat samenwerken met Mateu Alemany, die besloten heeft om toch te blijven.

Vice-voorzitter Rafa Yuste bevestigt het nieuws in Spaanse media. Deco speelde zelf tussen 2004 en 2008 voor de Catalanen, waarmee hij twee keer La Liga won en één keer de Champions League veroverde. Momenteel is de voormalige spelmaker uit Portugal nog werkzaam als zaakwaarnemer. In die hoedanigheid speelde hij een rol in de transfer van Raphinha naar Barcelona. Die taken zal hij neerleggen.

Deco wordt de rechterhand van Alemany, die Aston Villa besloot af te zeggen. "Aston Villa is een geweldige club en ze hebben een geweldige manager met Unai Emery. Maar het is mij duidelijk dat mijn plek hier is bij Barcelona, de beste club ter wereld. Ik ben volledig gecommitteerd om dit project verder te laten groeien", vertelt de directeur voetbalzaken, die onder meer gaat proberen om Lionel Messi terug te halen.

Cruijff gaf ondertussen een toelichting op zijn vertrek, waar hij naar eigen zeggen maanden over na heeft gedacht. "Ik ben het bestuur heel erg dankbaar en ben blij met het werk dat ik samen met Mateu heb mogen verrichten", zegt de Nederlander bij Barça TV. "Het was een moeilijke tijd, maar we deden ons werk altijd met een glimlach."