OFFICIEEL: Tottenham kondigt vertrek van Lucas Moura aan

OFFICIEEL: Tottenham kondigt vertrek van Lucas Moura aan

18-05-2023 20:44
2

Lucas Moura vertrekt aan het einde van het seizoen bij Tottenham Hotspur. Het aflopende contract van de dertigjarige Braziliaan wordt niet verlengd, zo maken de Londenaren donderdag bekend.

Moura speelde sinds januari 2018 voor Spurs, dat hem overnam van Paris Saint-Germain. De vleugelaanvaller speelde liefst 219 wedstrijden voor de Noord-Londenaren, waarin hij 38 keer scoorde. Zijn meest memorabele optreden was tegen Ajax in de halve finale van de Champions League in 2019. Met een hattrick in de tweede helft dompelde hij de Amsterdammers in diepe rouw.

De 35-voudig Braziliaans international vertrekt met pijn in het hart bij Spurs. "Waar ik ook ben, mijn hart zal hier altijd zijn. Dit is mijn club, het verdedigen van dit logo was de grootste eer. Van de hoogste pieken tot de diepste dalen, van het begin tot het einde hebben jullie mijn naam gezongen. Dit was me een eer, dit was mijn droom. Er waren avonden die we nooit zullen vergeten, die we altijd zullen onthouden. I will always love you", vertelt hij.

De inbreng van Moura was dit seizoen al gering. Hij gaat nu transfervrij op zoek naar een nieuwe club.