De sfeer in de groep van RSC Anderlecht was echt dramatisch

"De sfeer in de groep van RSC Anderlecht was echt dramatisch"

18-05-2023 17:48
4

RSC Anderlecht nam afgelopen zomer afscheid van Vincent Kompany en stelde coach Felice Mazzu aan als zijn opvolger. Een groot succes werd dat echter niet. Volgens Hendrik Van Crombrugge was de periode onder Mazzu ook geen makkie.

Na een derde plaats in de competitie en de bekerfinale moest Mazzu voor successen gaan zorgen bij Anderlecht. Dat liep echter anders af en de coach werd na enkele maanden al ontslagen. "De sfeer in de groep in september was echt dramatisch", onthult Van Crombrugge bij Radio Radzinski.

De resultaten waren niet al te best en dat zorgde ook bijna voor een absolute leegloop bij de club. Ook Van Crombrugge dacht aan een vertrek. "Heel wat jongens wilden weg, maar konden geen transfer versieren. Ik heb mijn makelaar toen ook de opdracht gegeven om de markt wat af te schuimen. Maar er is niets uit de bus gekomen", aldus de doelman.

Downgrade
Mazzu als vervanger van Kompany aanstellen, bleek een miscast te zijn. Als snapt Van Crombrugge ook dat de Italo-Belg het sowieso moeilijk ging hebben. "Alles na Kompany ging sowieso een downgrade zijn en da’s ook gebleken", zegt Van Crombrugge.

"Onze harde schijf was echt gewist na zijn vertrek. Maar eerlijk is eerlijk: Felice had hele grote schoenen om te vullen en onze kern was niet volwassen genoeg om daarmee om te gaan. Hij heeft een lossere stijl en daar was onze groep niet op ingesteld", besluit Van Crombrugge.