Leicester-Belgen tegen Liverpool weer kansloos onderuit, degradatie wenkt

15-05-2023 22:54
8

Liverpool heeft maandagavond een eenvoudige overwinning op degradatiekandidaat Leicester City geboekt. De 0-3 zege zorgt ervoor dat de Champions League-droom levend blijft. Basisklanten Timothy Castagne, Wout Faes en Youri Tielemans hadden nauwelijks iets in de pap te brokken.

Leicester kwam apathisch voor de dag en liet Liverpool het spel maken. Na iets meer dan een halfuur viel dan ook de terechte openingstreffer voor de bezoekers. Curtis Jones dook na een voorzet van Mohamed Salah helemaal vrij op bij de tweede paal om binnen te tikken.

Diezelfde Jones verdubbelde drie minuten later de marge. Na een vlotte aanval over rechts en goed voorbereidend werk van Cody Gakpo volleerde de Engelsman de bal in de verre hoek. De Liverpool-storm ging daarna wat liggen, al hadden The Reds mogelijkheden om de score uit te breiden. Dat gebeurde pas twintig minuten voor tijd. Trent Alexander-Arnold schoot op schitterende wijze een vrije trap in de verre kruising.

Salah kreeg de uitgelezen kans om er 0-4 van te maken, maar dat gebeurde niet meer. Door de overwinning komt Liverpool op 65 punten. Met een wedstrijd meer gespeeld nadert de ploeg van Klopp nummer vier Manchester United tot op één punt. Leicester moet tegen Newcastle United en West Ham United de laatste strohalm grijpen. The Foxes moeten in de laatste twee competitieduels minimaal twee punten pakken en dan hopen dat de concurrentie verliest.