OFFICIEEL: Westerlo heeft hoge verwachtingen van flitsende linksachter Bos

OFFICIEEL: Westerlo heeft hoge verwachtingen van flitsende linksachter Bos

15-05-2023 22:51
2

KVC Westerlo kon dit seizoen rekenen op misschien wel de meest spectaculaire linksachter van de competitie, in de gedaante van Maxim De Cuyper. In de komende jaargang hopen de Kempenaars opnieuw te kunnen genieten, weliswaar van zijn opvolger. Jordan Bos wordt alvast met luide trom aangekondigd.

Westerlo heeft de transfer van de twintigjarige linksachter officieel afgerond, zo valt te lezen op de clubwebsite. Bos ondertekende in het Kuipje een overeenkomst voor vier seizoenen. Tot op heden kwam de Australiër uit voor Melbourne City, in zijn thuisland dus. Bos heeft overigens ook Nederlandse wortels, al groeide hij van jongsaf aan op Down Under.

Bij Melbourne ontpopte Bos zich tot één van de meest veelbelovende spelers van de Australische A-League. Op de Westerlo-site worden vooral 'zijn snelheid, technische vaardigheden en verdedigende kwaliteiten' geroemd. Met twee doelpunten en drie assists bracht hij ook op aanvallend vlak een meerwaarde. Mede dankzij zijn prestaties heeft Melbourne zich overigens tot kampioen kunnen kronen.

Als Bos zijn adelbrieven kan bevestigen, zou hij zomaar een gedegen opvolger voor De Cuyper kunnen worden. Die keert deze zomer terug naar Club Brugge na een bijzonder sterk debuutseizoen in de Jupiler Pro League. Acht doelpunten en zes assists zijn daar het beste bewijs van.