Koeman kritisch op Laporta over terugkeer Messi: 'Die wil zijn imago redden'

Koeman kritisch op Laporta over terugkeer Messi: 'Die wil zijn imago redden'

14-05-2023 14:50
1

Ronald Koeman, de bondscoach van het Nederlands elftal, denkt niet dat Lionel Messi ooit nog terugkeert bij FC Barcelona. Dat meldt de oud-coach van de Catalanen bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. Koeman denkt dat de pogingen van Barcelona te maken hebben met het imago van Joan Laporta.

"Laporta wil gewoon zijn imago redden", vertelt Koeman over de president van de Catalaanse club. "Hij is natuurlijk degene die toestond dat Messi uiteindelijk vertrok bij Barcelona. Ik denk niet dat Messi ooit nog terugkomt ook." Koeman was zelf van augustus 2020 tot oktober 2021 de coach van Barcelona, maar hij werd uiteindelijk door Laporta ontslagen.

Koeman ziet ook geen enkele reden voor Messi om terug te keren, mede doordat zijn vrienden ook kunnen vertrekken. De transfer van Sergio Busquets is al zeker, maar ook Jordi Alba kan weg uit Barcelona. "Busquets en Alba gaan allebei niet blijven. Zij zijn samen met Messi zulke goede vrienden. Ik zou niet verbaasd zijn als ze samen naar Miami of Saudi-Arabië gaan."