De Mil voor Antwerp-Club Brugge: Abakar is fysiek iets sterker, vandaar keuze

De Mil voor Antwerp-Club Brugge: "Abakar is fysiek iets sterker, vandaar keuze"

14-05-2023 13:20

Rik De Mil, de hoofdtrainer van Club Brugge, blikt vooruit op de pittige wedstrijd tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC. Club Brugge gaat op bezoek op de Bosuil, hoofdtrainer De Mil voorziet een topmatch en geeft aan dat er aan motivatie geen gebrek is binnen zijn ploeg.

De Mil vertelt dat zijn ploeg alles zal moeten geven om hier een resultaat te behalen, de hoofdtrainer voorziet een pittige uitdaging. “We moeten zowel mentaal als fysiek klaar zijn, dit zal een strijd worden met veel duels en hun supporters zullen weer van zich laten horen”, deelt De Mil via de officiële kanalen van Club Brugge.

Doordat de hoofdtrainer veel fysieke duels verwacht heeft hij ervoor gekozen om Abakar Sylla te verkiezen boven talent Jorne Spileers. “Spileers is een groot talent, maar Abakar Sylla is dat ook en hij is fysiek iets sterker, vandaar mijn keuze”, vertelt De Mil.

De Mil verwacht tegen Antwerp een absolute topmatch in de Champions’ Play-Offs van de Jupiler Pro League. “Het is opnieuw een topmatch, dus wij staan hier met enorm veel goesting en motivatie”, besluit De Mil.

Voor Club Brugge is het nagenoeg onmogelijk om nog met het kampioenschap aan de haal te gaan. De ploeg heeft een flinke achterstand op koploper Antwerp van maar liefst twaalf punten. Het verschil met Union SG en KRC Genk bedraagt elf punten.