'Pochettino bereikt akkoord en keert als manager terug in de Premier League'

'Pochettino bereikt akkoord en keert als manager terug in de Premier League'

13-05-2023 23:11
5

Chelsea heeft eindelijk een nieuwe manager gevonden. Mauricio Pochettino gaat na dit seizoen het stokje overnemen van interim Frank Lampard, meldt transferexpert Fabrizio Romano.

Romano laat zijn befaamde 'here we go' los, wat betekent dat de deal rond is. Chelsea en Pochettino hebben een overeenkomst over een langdurig contract bereikt. In juni zal de Argentijn aan zijn klus op Stamford Bridge beginnen. Lampard zal het huidige seizoen bij The Blues afmaken. Pochettino brengt naar verluidt zijn eigen technische staf mee en zal invloed gaan uitoefenen op het transferbeleid van de club.

Met de naderende aanstelling van Pochettino lost Chelsea een hoofdpijndossier op. Begin april werd Graham Potter wegens teleurstellende resultaten de laan uitgestuurd. Lampard werd aangesteld als interim-manager, maar de zoektocht naar een nieuwe manager verliep moeizaam. Pochettino, die tot juli vorig jaar eindverantwoordelijke bij Paris Saint-Germain was, keert terug in de Premier League, waar hij ook bij Southampton en Tottenham Hotspur voor de groep stond.

Pochettino begint aan een hels karwei op Stamford Bridge. Chelsea staat elfde in de Premier League en gaat hoogstwaarschijnlijk Europees voetbal mislopen.