Van PSG naar Saudi-Arabië? deze bizarre bedragen kan Messi opstrijken

Van PSG naar Saudi-Arabië? deze bizarre bedragen kan Messi opstrijken

13-05-2023 21:37
4

Als Lionel Messi naar Al-Hilal vertrekt, wordt de Argentijn met afstand de best verdienende voetballer aller tijden. Een XXL-contract van 400 miljoen euro per seizoen ligt klaar en dat is, in vergelijking met zijn salaris bij Paris Saint-Germain, financieel weer een forse stap omhoog.

Wisselende bedragen
De tegenstrijdige verhalen van gerenommeerde bronnen vliegen ons om de oren, maar volgens het Franse persbureau AFP heeft Messi de knoop al doorgehakt. Hij keert niet terug bij zijn oude liefde FC Barcelona en kiest hij voor het grote geld in Saudi-Arabië.

Bizarre inkomsten uit salaris
Messi verdient ruim 33 miljoen euro per maand als hij tekent bij de Saudische grootmacht. Ter vergelijking: dat is zeven miljoen minder dan hij per jaar (!) bij PSG opstreek. Omgerekend ontvangt hij, mits hij voor Al-Hilal kiest, 8,3 miljoen euro per week en iets minder dan 1,2 miljoen euro per dag. Als Messi met zijn ogen knippert is hij 13,70 euro rijker. Hij stoot Cristiano Ronaldo, die bij Al Nassr 200 miljoen euro per jaar verdient, van de troon.

Ambassadeur Messi
Messi was recent nog in het nieuws vanwege een tripje naar Saudi-Arabië. La Pulga is toeristisch ambassadeur van de golfstaat en met de Argentijnse wereldkampioen als uithangbord hoopt het land het WK 2030 te mogen organiseren. Volgens The Athletic verdient de Argentijn 25 miljoen euro per jaar voor het promoten van Saudi-Arabië.

Overige sponsors
Messi wordt gesponsord door een aantal grote namen, zoals Adidas, Pepsi, Louis Vuitton en Gatorade. Gedurende zijn indrukwekkende loopbaan heeft Messi naar verluidt meer dan één miljard dollar, omgerekend 911 miljoen euro, verdiend aan sponsordeals. Ook stroomt bij de PSG-aanvaller het geld binnen via sociale media. Voor een reclame op de Instagram-pagina van de wereldster, die 460 miljoen volgers heeft, moet men 1,72 miljoen euro betalen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

Best verdienende atleet
Messi topte de meest recente lijst van de best betaalde atleten ter wereld en streek in 2022 149 miljoen euro op. Op plek twee volgt basketballer LeBron James, Ronaldo completeert de top-drie. Alleen vechtsporter Conor McGregor verdiende ooit in totaal 180 miljoen euro in één jaar. Verder komen buiten het voetbal alleen tennisser Roger Federer en golfer Tiger Woods in de buurt van zulke inkomens. Als Messi naar Al-Hilal trekt, schiet hij McGregor ruimschoots uit de boeken.

PSG tipt niet aan de oliedollars
Bij PSG ontvangt Messi elke maand een vorstelijk bedrag op de bankrekening. De dribbelaar verdient op dit moment maandelijks 7,9 miljoen euro bij de Parijzenaren. Dat hij er bij Al-Hilal op vooruitgaat, is nogal een understatement. Bij de Saudische club kan Messi maandelijks 33 miljoen euro opstrijken, waardoor het gat tussen zijn potentiële en oude salaris meer dan 25 miljoen euro per maand bedraagt.

Sportieve concurrentie
Financieel gezien is een stap naar Al-Hilal het meest aantrekkelijk voor Messi. Gaat hij voor het sportieve aspect, zal hij ongetwijfeld terugkeren bij Barcelona. Als de 35-jarige aanvaller in Catalonië tekent, moet hij genoegen nemen met 'slechts' dertien miljoen euro netto per seizoen. Barcelona wil Messi tot de zomer van 2025 vastleggen met een één-plus-één-contract: Messi blijft in ieder geval voor één seizoen bij Barça en heeft medio 2024 de eenzijdige optie om er nog een jaar aan vast te plakken.