‘Laatste details afgerond, nieuwe T1 STVV woensdag voorgesteld’

‘Laatste details afgerond, nieuwe T1 STVV woensdag voorgesteld’

12-05-2023 19:58 Laatste update: 16-05-2023 07:46
19

Bij STVV heeft men dan toch een nieuwe trainer gevonden. Na het vertrek van Bernd Hollerbach pakt het uit met een grote naam. Zo wordt Thorsten Fink de nieuwe coach.

De voorbije weken onderhandelde STVV met onder andere Carl Hoefkens, Thomas Vermaelen en Alexander Blessin. Zij worden het niet, maar volgens Het Belang van Limburg zal Fink wel de nieuwe trainer worden. Naar verluidt stelt STVV hem één van de komende dagen voor als de nieuwe hoofdcoach.

De 55-jarige Duitser maakte als voetballer vooral naam bij Bayern München, waar hij zes jaar voor uitkwam. Daarmee won hij vier keer de titel en één keer de Champions League. In 2006 stopte hij met voetballen en ging hij meteen daarop aan de slag als assistent-trainer bij Red Bull Salzburg. Daarna was Fink nog hoofdcoach van onder andere FC Ingolstadt 04, FC Basel, HSV, APOEL Nicosia, Austria Wien, Grashopper, Vissel Kobe en uiteindelijk Al-Nassr.

Update: Volgens Het Nieuwsblad is alles in kannen en kruiken voor de komst van Thorsten Fink naar STVV. De laatste details worden afgerond en de verwachting is dat de Duitse T1 woensdag zal worden voorgesteld.