Hazard weer inzetbaar voor Van Nistelrooy: 'Dan zit hij bij de selectie'

Hazard weer inzetbaar voor Van Nistelrooy: 'Dan zit hij bij de selectie'

12-05-2023 18:20

Ruud van Nistelrooy denkt zondag over Thorgan Hazard te kunnen beschikken in het duel met Fortuna Sittard. De aanvaller liep een lichte enkelblessure op in de bekerfinale tegen Ajax, maar lijkt inmiddels voldoende hersteld. 

Van Nistelrooy stelt vrijdag op het persmoment dat het herstel van Hazard spoedig is verlopen. "Als hij de komende twee trainingen goed doorkomt, dan zit hij bij de selectie", bevestigt de hoofdtrainer. PSV bezet nog altijd de tweede plek in de Eredivisie en kent een voorsprong van vijf punten op Ajax. Bij een overwinning op Fortuna en sc Heerenveen is de tweede plek binnen voor de Eindhovenaren.

De trainer kan in zijn eerste seizoen bij PSV twee prijzen pakken én Champions League-voetbal halen door de tweede plaats te behouden. Wat Van Nistelrooy betreft is de missie dan ook duidelijk. "De focus zit op waar hij moet zitten en dat is zondag drie punten halen. Het belangrijkste is om door te zetten waar we mee bezig zijn en de voorsprong op de concurrentie vast te houden. Er mag geen verslapping plaatsvinden en er moet een schepje bovenop om zondag het door te kunnen zetten. We moeten scherp blijven om niks te laten liggen", besluit Van Nistelrooy.