Ronse van Gent over jeugdtransfers: Blijft jungle waarin wet van sterkste geldt

Ronse van Gent over jeugdtransfers: "Blijft jungle waarin wet van sterkste geldt"

11-05-2023 07:55 Laatste update: 08:55
8

Jeugdspelers vinden steeds vroeger hun heil bij topclubs in België. In 2017 werd er een gentlemen's agreement gesloten om van elkaars jeugdspelers af te blijven, maar dat gebeurde echter niet. KAA Gent-COO Sebastien Ronse vertelde over de gevolgen daarvan voor de club.

"Het is geen geheim dat Genk agressief te werk gaat", zei Ronse tegen Het Nieuwsblad over concurrent KRC Genk over de werkwijze waarmee jeugdspelers binnengehaald worden.

"Het blijft een jungle waarin vooral de wet van de sterkste geldt", vertelde de COO van Gent over het lastige parcour in de jeugdtransferwereld voor minder grote clubs.

"Ik zou openstaan voor een betere reglementering, maar dan moeten alle clubs bereid zijn om mee te werken", zei Ronse over zijn bereidheid om te praten over meer eerlijke omstandigheden omtrent jeugdtransfers.

"Mochten wij al ons weggeplukt talent hier kunnen houden, zou onze A-ploeg daar op termijn enorm van profiteren", aldus Ronse die de doorstroom vanuit de jeugd naar de eerste ploeg ziet slinken.

KAA Gent staat op dit moment eerste in Play-Offs 2 met 5 punten voorsprong op Cercle Brugge en Standard. KVC Westerlo volgt met 8 punten achterstand op de Buffalo's