Kritiek op gefrustreerde Genk-coach Vrancken: Het helpt je ploeg niet

Kritiek op gefrustreerde Genk-coach Vrancken: "Het helpt je ploeg niet"

10-05-2023 12:33
17

Het duel tussen KRC Genk en Royal Antwerp FC van afgelopen weekend was er één op het scherpst van de snee met heel wat frustraties. Bij Genk belaagde men meermaals de scheidsrechter, wat weinig indruk heeft gemaakt op de analisten van Extra Time.

Na verschillende scheidsrechterlijke beslissingen die in het nadeel van KRC Genk vielen, raakte men bijzonder gefrustreerd bij de Limburgers. Het zorgde uiteindelijk voor rode kaarten voor Mike Trésor en Aziz Ouattarra, maar ook hoofdcoach Wouter Vrancken kon zich moeilijk bedwingen.

In de topper tegen Club Brugge tijdens de reguliere competitie kreeg hij nog een rode kaart voor zijn gedrag, terwijl hij ook tegen Antwerp meermaals in discussie ging met de wedstrijdleiding. "Het zou zeker helpen als hij rustiger bleef", zegt Gert Verheyen bij Extra Time.

"Want ook toen ze veel wonnen, was hij constant bezig met de vierde ref. Je moet het zeggen zoals het is. Als je wint is dat wel dikwijls met een lach, maar ondertussen ben je er toch tegen bezig. Het is altijd zo. Het helpt je ploeg niet. Op dit moment al zeker niet, want ze moeten zich focussen", klinkt het.

Patrick Goots oordeelt dat Vrancken beter het voorbeeld volgt van concullega Mark Van Bommel. "Hij heeft ook constant de lijnrechter vast en zal ook wel eens een bal wegtrappen. Maar hij straalt heel veel rust uit", klinkt het. "Ook toen er van inhalen nog geen sprake was, is Van Bommel nooit uit zijn rol gevallen. Zelfs niet toen het wat minder ging", geeft Filip Joos nog mee.