De Bruyne en Courtois sterk op grandioze Champions League-avond in Madrid

De Bruyne en Courtois sterk op grandioze Champions League-avond in Madrid

09-05-2023 23:00
59

De eerste ontmoeting tussen Real Madrid en Manchester City in de halve finale van de Champions League heeft geen winnaar opgeleverd. Het werd 1-1, na een grandioze wedstrijd met twee prachtgoals van Vinícius Júnior en Rode Duivel Kevin De Bruyne. Rode Duivel Thibaut Courtois keepte een zeer sterke wedstrijd onder de lat bij Real Madrid. 

Manchester City zinde op wraak: een jaar geleden was Real Madrid ook de tegenstander in de halve finale van de Champions League. Thuis werd met 4-3 gewonnen, waarna het in de return door een krankzinnige ontknoping met 3-1 verloor.

De ploeg van Pep Guardiola begon dinsdagavond voortvarend en zette Real met de rug tegen de muur. Erg leken de Madrilenen dat niet te vinden: een dodelijke counter lag altijd op de loer. Dat bleek na 36 minuten. Eduardo Camavinga, weer opgesteld als linksback, stak het hele veld over en leverde de bal af bij Vinícius, die verwoestend uithaalde: 1-0.

Vervolgens eiste Thibaut Courtois een hoofdrol op. De doelman maakte de ene na de andere City-kans onschadelijk. Maar onpasseerbaar was hij niet. Hoewel City in de tweede helft minder dominant was, kwamen de Engelsen op gelijke hoogte. De Bruyne passeerde Courtois met een schot dat qua schoonheid kon wedijveren met die van Vinícius.

Real Madrid moest zich herpakken na de gelijkmaker en werd al snel weer de gevaarlijkste ploeg. Karim Benzema kopte bijna raak, maar het werd niet zijn wedstrijd. Zoals ook Erling Haaland weinig in het stuk voor kwam. Volgende week woensdag gaan Manchester City en Real Madrid uitvechten wie tegenover AC Milan of Internazionale komt te staan in finale van de Champions League.