'Messi hakt de knoop door, stelt Barça teleur en zwicht voor Arabisch aanbod'

'Messi hakt de knoop door, stelt Barça teleur en zwicht voor Arabisch aanbod'

09-05-2023 11:45
14

Lionel Messi heeft besloten om niet terug te keren naar FC Barcelona. De Argentijnse ster, die een aflopend contract heeft bij Paris Saint-Germain, zwicht voor het grote geld in Saudi-Arabië. Dat meldt het Franse persbureau AFP dinsdag.

Messi zal een contract tekenen bij Al-Hilal, waar hij naar verluidt het astronomische bedrag van vierhonderd miljoen euro per seizoen gaat verdienen. Hij komt in het Arabische land zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo tegen, die voor concurrent Al-Nassr speelt. De Portugees staat voor tweehonderd miljoen op de loonlijst.

Over de toekomst van Messi is de laatste weken veel te doen. PSG besloot hem twee weken te schorsen na een ongeoorloofde sponsortrip naar Saudi-Arabië. De 35-jarige aanvaller bood publiekelijk zijn excuses aan, waardoor de Franse topclub hem in genade aannam. Desondanks is Messi aan zijn laatste maanden bezig in het Parc des Princes, zo weet AFP op basis van ingewijden. Hij heeft besloten om de club de rug toe te keren.

Barça maakte zich hard voor een terugkeer van de clublegende, maar de Financial Fair Play-regels vormen een obstakel. Messi heeft bovendien andere plannen, zo wordt nu duidelijk. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or speelt sinds 2021 bij PSG, nadat hij Barcelona na zestien jaar verliet. In 71 duels namens de Fransen was Messi goed voor 31 goals en 34 assists.