Ten Hag in vraag gesteld: 'Probleem als Weghorst de voorkeur krijgt'

Ten Hag in vraag gesteld: 'Probleem als Weghorst de voorkeur krijgt'

08-05-2023 15:25
11

De manier waarop Erik ten Hag omspringt met Wout Weghorst, leidt tot scheve gezichten in Engeland. Rio Ferdinand, Peter Crouch en Ian Wright vinden dat de Nederlander verkeerd wordt gebruikt.

Weghorst keerde zondag tegen West Ham United (1-0 verlies) als nummer 10 terug in de basiself van Manchester United. Dat werd geen onverdeeld succes. "Een 10 bij United moet in mijn ogen niet iemand zijn zoals Weghorst, met zijn eigenschappen", begint Ferdinand bij BT Sport.

"Als ik Sancho, Fernandes, Garnacho of Martial zou zijn, dan zou ik denken dat van een nummer 10 bij United blijkbaar iets heel anders wordt gevraagd dan kansen creëren, tussen de linies spelen en andere spelers in staat stellen om goals te maken. De beste actie van Weghorst tegen West Ham was een tackle op de helft van United..."

Crouch vindt dat Weghorst verkeerd wordt gebruikt door Ten Hag. "Wout is een goede speler, maar ik begrijp niet waarom hij op die positie speelt. Nu kun je niet het beste uit hem halen." Wright beaamt dat. "Met alle respect voor Martial, maar als Weghorst de voorkeur krijgt voor een basisplaats, dan heb je een probleem."